PEEP PERFORMANCE, The Rave

Speeldata 2023
14 – 17 juni (geweest) @ Bellevue, Amsterdam
23 -24 juni (geweest) @ Hal25, Alkmaar
22 – 23 september (geweest) @ Kunstlinie Zaal X Almere

Teaser: Thomas van den Berg

Een rituele rave, live techno, performers, een draaivloer, een After. Het komt allemaal samen in PEEP PERFORMANCE The Rave. In deze nieuwe editie van PEEP PERFORMANCE brengt Annica Muller performance, peepshow en tantra filosofie samen in een vernieuwd genre.

PEEP PERFORMANCE is in beweging. De basis; een draaivloer waarop vrouwelijke en non-binaire performers steeds opnieuw een intiem onderzoek met zichzelf en elkaar aan gaan. PEEP PERFORMANCE staat in het teken van ‘expanding liberation’; een simpele, directe vertaling van de essentie van tantra.

The Rave vloeit moeiteloos over in The After. We betreden de nacht met nightlife performances uit de nachtclub/queer-scene. Een ruimte met de intieme sfeer van een nachtclub waar de grens tussen toeschouwer en performer fluide is. We nodigen je uit in deze atmosfeer waar je ontvangen wordt en korte nightlife performance zijn. Jij bepaalt wat je doet; betreedt het podium om te dansen, zoek een nis op om geborgen te praten of laat je meevoeren door de muziek. Zo vloeit de avond moeiteloos over in een nacht die voortduurt tot het licht aanbreekt en zijn we samen één geheel.

CREDITS

concept, regie, performer Annica Muller
performers Adina McPherson, Merel Severs, Leila van Wetten, Robin Nimanong
muziek Robert Dender, Harold Koopman (Knipøg)
scenography Sacha Zwiers
kostuums Saskiarocks (Grow)
lichtdesign Benno Barends
curator The After Mohamed Boujarra (Simomo)
dramaturgie Kees Roorda
coaching Anne Maike Mertens
zakelijke leiding Tamara Roos
productie Emma de Smit

Mede mogelijk gemaakt door Sexyland World, Theater Bellevue, HAL25, Kunstlinie Zaal X, Prins Bernard Cultuurfonds, Dioraphte, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, gemeente Alkmaar, Fonds 21

PEEP PERFORMANCE (1)

In 2021 werkte we met een kleiner team aan hetzelfde concept van Annica Muller. Hiermee gingen we in premiere in het najaar 2021 in HAL25, Alkmaar.

CREDITS

Concept & regie: Annica Muller. Performance: Milou van Duijnhoven, Merel Severs, Leila van Wetten. Muziek: Knipøg. Kostuums: Saskiarocks. Begeleiding: Martine Manten. Productie: Hollandse Luchten. Zakelijke leiding: Tamara Roos. Foto’s: Arjen Dienske.