Dans

Als ik beweeg Dan
vind ik als ik stop met te zoeken
Als ik beweeg Dan
mag ik herhalen / mag ik balen van mijn herhaling
Als ik beweeg Dan
vergeet ik soms mijn adem / herinner ik me te ademen / snap ik de kracht van de adem
Als ik beweeg Dan
weet ik niet waarheen / en tegelijkertijd precies
Als ik beweeg Dan
word ik verrast door : de ander / mezelf / de muziek / vice versa
Als ik beweeg Dan
waan ik mij onzeker / waan ik mij zo zeker
Als ik beweeg Dan
zijn beiden zijden Van
vertegenwoordigd
Bewegen brengt mij in het Nu
Zodra ik beweeg Dan
Dans ik
Zodra ik afdwaal
Val ik
Om of stoot ik tegen
Iets of iemand aan
Als ik beweeg Dan
snap ik / zie ik / voel ik /doorvoel ik
Als ik beweeg Dan
Leef ik
Als ik beweeg Dan
weet ik / zweet ik /weet ik
Alles wat er echt toe doet

Een grote inspiratiebron voor mij in en tijdens het dansen, zijn de mensen die zich op dat moment in dezelfde ruimte bevinden als ook de ruimte waarin ik dans. Ik verhoud me graag tot bestaande lijnen in bv. de architectuur van een gebouw; hoe kan ik die lijnen terug laten komen in mijn bewegen?, in wat voor beweging kan ik het gevoel dat ik van een bepaald stuk meubilair of van een andere danser krijg, verwerken?, ben ik in staat om bewegingen van een ander dansend mens over te nemen, me eigen te maken, zonder dat het kopiëren wordt?

Vroeger zat ik op dansles. Later ging ik vooral veel vrij dansen. Nog veel later (namelijk: nu) ben ik in contact gekomen met Contact Improvisatie Dans, en gaat er een wereld voor me open. Of gaat er een nieuw deel open van de wereld waarin ik me al begaf.

Dansen is prachtig. Dansende mensen zijn prachtig. Dansen brengt samen. Dansen maakt wakker. Dansen is helend. In dansen ligt een waanzinnig grote kracht. Er mag altijd meer gedanst worden.

Wil je me vragen voor een dans(performance) of er samen een maken? Een dans-evenement organiseren? Een groep te gekke dansers hebben op je feest? Een dans-film of dans-shoot doen? Of gewoon, zonder kader, een avondje keihard dansen? Mail me.